Licht testen en zelfportretten.

Voor wat nieuwe plannen voor volgend jaar waarbij ik een nieuw concept ga lanceren (hier over later meer:) had ik het plan om wat tests te doen met een enkele lamp als licht opstelling. Opzich is dit een relatief eenvoudige manier van opnemen in de fotostudio al maken de nuances van het licht een heel groot effect op het eindresultaat. Deze test stond dan ook in het teken van de nuances van de richting en afstand van het licht en wat dat doet voor het portret. Door gebrek aan een model voor deze shoot was ik dat vandaag zelf:)

 

Bij de 2 bovenste foto's zie goed het verschil in contrast. De lamp was bij beide opnames het zelfde bij de rechter opname stond de lamp wel iets dichterbij en was er gebruik gemaakt van iets meer reflectie op rechts doormiddel van een wit scherm. Deze kleine ingrepen hebben een groot effect hoe het karakter van de foto wordt.

 

Per persoon kan de keuze van licht zeer veschillen het hardere licht van de linker foto kan voor sommige mensen te hard uitvallen en daarom niet de juiiste keuze zijn.

 

Wil je ook portretten laten maken in de studio voor je zakelijk profiel of voor de fun geef mij dan een berichtje en we kunnen dan wat ideeën bespreken.