Fitness fotshoot in de fotostudio

Fitness fotoshoot in de fotostudio in Nunspeet. 

Kinder protret

Voor mijn fotostudio had ik een nieuwe lamp aangeschaft speciaal voor portretten. Deze lamp flits niet maar is continu doormiddel van Led verlichting. Ik ben meteen aan de slag gegaan om deze lamp te proberen. Voor de foto's heb mijn jongste dochter Annebelle gebruikt als model. Zij is altijd gezellig om te fotograferen.

meer lezen

Foto project Crossfit (sneak preview)

0 commentaren

Crossfit Open 17.5 bij Crossfit Harderwijk

meer lezen 0 commentaren

Fitness fotoshoot

0 commentaren

Product fotografie

Sinds het nieuwe jaar fotografeer ik in een nieuwe fotostudio in Nunspeet! Mijn voornemen is om meer productfotografie te gaan doen.
Vorige week had ik een mooie opdracht voor een webshop om handgemaakte tassen te fotograferen. Deze moesten vrijstaand gefotografeerd worden en uiteraard moesten de kleuren en details zeer goed weergegeven worden. Voor deze fotoshoot heb ik een zogenaamde licht tent opstelling gebruikt. Dit zodat het licht aan alle kanten egaal is zonder harde schaduwen. Hierdoor komen producten heel neutraal en gedetailleerd op de foto.

 

Ook heb ik nog een mooie fiets gefotografeerd in de fotostudio met verschillend licht om diversen manieren van opnemen te proberen.

Hieronder enkele resultaten.

productfoto tas fotostudio fotograf
Tassen fotograferen in de fotostudio voor strakke productfoto's
meer lezen 0 commentaren

Art of flowers

Hieronder een serie van verschillende bloemen die ik in de studio gister heb gemaakt. Het uitgangspunt was de vorm en het lijnen spel van de bloemen. Het ging mij dus niet zozeer om de kleuren al zijn deze ook erg mooi. Alle foto's heb ik gemaakt met één studiolamp en dat was een spotlamp met direct licht. De foto's zijn verder alleen bewerkt door contrast en helderheid aan te passen in Lightroom. (en natuurlijk het zwart/wit kleur effect)

meer lezen

Motorcross

Sportfoto's maar dan net even anders  dat was mijn uitgangspunt bij het maken van deze foto's. De foto's zijn gemaakt bij een vrije training op de crossbaan in Nunspeet. Met een hele snelle sluitertijd (1/1500) kon ik het opspattende zand mooi vastleggen op de foto waardoor er een mooi effect ontstaat. Het was nogal wat werk om het uit te zoeken omdat ik met 6 beelden per seconde de foto's heb gemaakt. Hieronder de foto's die mijn selectie gehaald hebben. Veel lijken nogal op elkaar maar kon ze niet weglaten omdat de nuance soms toch net anders is ;)

meer lezen

Nieuwe fotostudio Nunspeet

Sinds heden zijn we begonnen met onze nieuwe fotostudio in Nunspeet. De studio is uitermate geschikt voor kleine portret sessies en product fotografie. Ook zullen er in 2017 diverse workshops en fotografie cursussen gegeven worden.

Fotostudio Nunspeet fotograaf
Fotostudio Nunspeet
meer lezen 0 commentaren

Een nieuwe richting (naakt)

Afgelopen jaar ben ik druk bezig mij fotografisch opnieuw te ontdekken. Zo ben ik begonnen met het project Landscapes and Nudes waar een boek en expositie van zal verschijnen. Ook in de studio heb ik mij meer toegelegd op het maken van naakt en boudoir fotografie. In dit blog een kleine selectie van foto's die ik recent bij een fotoshoot heb gemaakt in de fotostudio te Ermelo.

fineart, blackandwhite, nude, nikon, forest
meer lezen

Sauna en wellness reclame fotografie

Voor de Select wellness group (http://www.selectwellness.nl/) heb ik een zeer uitgebreide fotoreportage gemaakt bij verschillende locaties door Nederland. Dit voor een compleet nieuwe huisstijl m.b.t. de nieuwe website, brochures, cadeaubonnen etc..


Erg leuk om te doen om met meerdere modellen (soms 6 aanwezig op de set) en visagist en stylist hier meerdere dagen aan gewerkt te hebben. Hieronder een kleine selectie van de foto's die ik heb gemaakt. 

portret, wellness, sauna, fotoshoot, fotograaf, ridderkerk
meer lezen

Alfa Romeo Giulia 1968 motorblok

Voor een expositie die ik naar het einde van het jaar wil gaan houden ben ik druk met het fotograferen van diverse soorten stillevens. Waaronder deze motor van een Alfa Romeo Giulia uit 1968. Prachtige details en mooie patina maken dit motorblok een mooi object om te fotograferen.

alfa, romeo, engine, vintage
meer lezen 0 commentaren

Opdracht in Parijs

Onlangs moest ik voor een opdracht naar Parijs voor het fotograferen van enkele schrijvers waarvan de boeken in het Nederlands worden vertaald. De portretten worden gebruikt voor het boek als ook voor promotie doeleinden voor de uitgeverij.

De opdracht kwam van uitgeverij Epimetheus die de boeken vertaald en uitgeeft in Nederland.

 

Hieronder een aantal portretten van de schrijvers.

 

 

Hugues le Bret, schrijver
Hugues le Bret, schrijver
meer lezen 0 commentaren