panorama's

Tijdens vakantie had ik mijn Horizon 202 panorama camera mee. Deze camera werkt op film en geeft een zeer brede opnames ideaal voor landschapsfotografie. Meestal ging ik op de vroege ochtend bij het water wat foto's maken het is dan het meest rustig en ook het licht is dan beter.

De foto's zijn o.a. gemaakt bij Bodensee, Levico en Lago Maggiore in Italië.

 

Voor deze opnames heb ik gebruik gemaakt van de zwart/wit film Fomapan 100 en deze zelf ontwikkeld in Rodinal. De film is daarna gescanned.

De Horizon 202 een analoge camera uit Rusland gemaakt voor 35mm kleinbeeld film. De lens maakt een roterende beweging voor een extra breed beeld. Sluitertijden als diafragma zijn handmatig in te stellen. Dit type is gemaakt van 1991 tot 2003. Er zijn diverse modellen beginnend vanaf de jaren 50.

 

Beeldformaat: 24x58mm

Lens: 28mm

Aantal opnames: 22