Bio

Studio Joël Vingerling is het bedrijf van Fotograaf Joël Vingerling. Hij is begonnen als zelfstandig fotograaf in 2003 direct na zijn opleiding aan de Fotovakschool. Na het werken voor diverse kranten en opdrachtgevers is hij in 2005 begonnen met de fotostudio om zich meer te richten op reclame en bedrijfsfotografie.

Zijn specialisatie ligt in de fine-art en portretfotografie, actie fotografie is ook een van zijn passies.

Over de 17 jaar als fotograaf heeft Joël diverse foto-exposities gehouden door het land van verschillende autonome fotoprojecten. Met name het project "strafrechtadvocaten en de rechtstaat" heeft veel aandacht in de pers gehaald met een aantal mooie publicaties. Ook het project "portret op locatie" dat werd geëxposeerd in Apeldoorn werd aangekondigd in het vakblad Focus met een mooie publicatie. (zie foto onder)

Een belangrijk uitgangspunt in zijn fotografie is dat een foto niet enkel mooi moet zijn maar ook emotie en gevoel moet hebben ondanks wat het onderwerp ook moge zijn. Veel van zijn werk is in zwart/wit dit vanwege het abstraherend effect van monochrome en de krachtige combinatie van licht en wat de compositie in zwart/wit goed tot zijn recht laat komen.

Graag deelt hij zijn kennis van de fotografie met anderen door het geven van workshops en masterclasses over verschillende fotografische onderwerpen. 

FOTO EXPOSITIE CROSSFIT
FOTO EXPOSITIE CROSSFIT
fotografie, publicatie, focus, expositie
Eerste landelijke publicatie focus 2004

Zakelijke opdrachtgevers o.a.:

 

Golf 19 (magazine) 

Rijkswaterstaat

Syntrus Achmea vastgoed

VNU Business Publications

Hilton Schiphol

Rick Koekoek (Biktrialer)

Wegener-Huis-aan-huiskranten BV

World Fashion Design

Monde de Reve

SOS Sport&Events

Randmeer Makelaars

Makelaarschap

Amici ICT

De Hypotheker